woensdag 16 augustus 2017

Derde Helft (352)

Hij is onderhand, dank zij diverse tv-optredens, de bekendste bugelspeler van Nederland. Maar Henk de Haan wil een breder repertoire opbouwen als musicus. Vandaar dat hij op zijn 'ouwe' dag nog even op accordeonles is gegaan. Via facebook heeft de oud-voetballer van FC Groningen en BV Veendam zich met zijn 'trekkast' al gepresenteerd. De beroemde Schneewalzer staat al op zijn repertoire. De in 1992 overleden Johnny Meijer, 's lands grootste accordeonvirtuoos aller tijden, krijgt in Broenz'n-Henk wellicht eindelijk een opvolger. Overigens is Henk ook nog even op tournee geweest door Californië. Niet als muzikant, maar gewoon als toerist. Samen met zijn dochters. De beroemde route 66 staat nu ook op zijn bucketlist. En het toch al bruisende Las Vegas gaf hij een extra Groninger 'broesinjectie'.

Het is een mooie zomer voor Wesley Ferwerda. De anchorman van de sportredactie van OOG Radio rijdt (hij heeft een beperking en beweegt zich voort in een rolstoel) er als de gebraden haan rond sinds bekend is geworden dat de waarderingscijfers voor de stadsomroep afgelopen jaar flink omhoog zijn geschoten. Was het cijfer in 2016 nog 6.4, dit jaar is het 7.2. Ferwerda kan daar met als eindverantwoordelijke voor de sport mee aankomen bij zijn baas Evert Janse. Een tip voor de directeur: Geef deze even ambitieuze als vakbekwame Wesley ook eens een kans voor wat tv-werk.

Ger van Gelder wilde het als pensionado wat rustiger aan doen en stopte daarom vorig jaar met zijn managerswerk bij voetbalclub GRC Groningen. Om onlangs tot de ontdekking te komen dat niets doen ook niks is. De man die de Vier Mijl van Groningen op de kaart zette als Spronbaas, heeft inmiddels weer nieuw 'werk', ofwel een vrijetijdsbesteding. Hij is staffunctionaris geworden van de John Schokker Foundation, de kersverse organisatie die jonge sporttalenten een handje wil helpen op weg naar de (mogelijke) top. Momenteel legt Van Gelder de laatste hand aan de website, die binnenkort wordt gelanceerd en waarop potentiële kandidaten voor financiële steun zich kunnen melden.

Het gaat nog steeds crescendo met de Trots van volleyballend Noord-Nederland, Abiant/Lycurgus. De inmiddels tweevoudig landskampioen heeft ook voor komend seizoen weer een sterke selectie op de been gebracht en ook technische staf is verder geprofessionaliseerd. Nieuw in dit team zijn Erik Noordijk, een ervaren trainer die hoofdcoach Arjan Taaij en diens assistent Gerard Smit doordeweeks bij gaat staan. Hij combineert dat met zijn werk als trainer-coach van Sudosa/Desto in Assen. Verder is Willem de Wit als data-analist is aangetrokken.

Hans Meijer, één van de mannen die (als trainer) de Gouden Tijden van het voetbal in Appingedam vorm heeft gegeven, kijkt verlangend uit naar 29 augustus. Dan wordt het voetbal in 'Daam', na vele zieltogende jaren, weer tot leven gewekt met een, jawel, voetbalfusiefeestweek. Ofwel wordt samensmelting van vv Appingedam en De Pelikanen tot DVC Appingedam officieel beklonken. Uiteraard gebeurt dat op het burgemeester Wellemansportpark, waar Vitesse-speler en oud-Damster Arnold Kruijswijk, oud-Veendamgoalie Johan Krol en voormalig Appingedam-icoon Elle Smit tot de genodigden behoren als er (20.00 uur) wordt afgetrapt voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Emmen
.
Het korfbalhuwelijk van de voormalige Nic.-toppers Michiel Gerritsen en Linda Blauw heeft geleid tot een nieuwe wereldburger. Het is een zij en heeft de naam Julie meegekregen. Van harte.

Ook een felicitatie voor oud-voetbalscheidsrechter Henk (H.H.) Steenhuis, die in Bedum een Grote Meneer is als directeur-sportief van het jaarlijkse Bedrijventoernooi. Hij doet al jarenlang zo goed dat dat het de organisatie heeft behaagd HH te eren met het erelidmaatschap van het toernooi.

Nu we toch in de sectie eerbetoon terecht zijn gekomen, de stadsdichter E. Filippus, alter ego van ex-Oosterparker Evert Meijer (nu Helpenees), liet zich inspireren door de Leeuwinnen van oranje, die zich tot Europees kampioen lieten kronen. Filippus deed dat met onderstaand gedicht.

De voetbalvrouwen van Oranje
begonnen met flair en franje
'Tot nog toe bovenmodaal'
sprak Louis van Gaal
en dat was deze keer geen bluf
de overige landen piekerden zich suf
hoe die leeuwinnen te bestrijden
het waren duivelse meiden
die meiden denderden gewoon door
en het legioen zong in koor
'We are the champions, my friends
and we'll keep on fighting 'til the end'
de finale tegen Denemarken kon beginnen
en na 90 minuten was de titel binnen




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.